News
20 June 2023
Anaëlle is an agro-environmental engineer graduated from AgroParisTech and holds a master’s degree in social sciences in agriculture and the environment. She has 8 years of varied professional experiences in agricultural and environmental project management, mainly in Europe and Africa.
She worked for the Research Institute of Organic Agriculture FiBL in Switzerland for a year (2014-2015), where she assessed the sustainability of agri-food sectors. Then, she worked for two years (2015-2017) in France and occasionally in Côte d’Ivoire for the SCE design office on Integrated Water Resources Management. Then, between 2018 and 2023, she joined AFD – French Development Cooperation, first as project manager for “agriculture, environment, microfinance and NGOs” in Ghana (2018-2020), then as “forestry and agriculture” project manager for the Secretariat of the French Global Environment Facility (FFEM) (2021), and finally as project manager for “urban drinking water” in Nigeria (2022-2023).
We are very pleased to welcome her. Welcome Anaëlle!
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30 Jun. 2025
📢 SalvaTerra en collaboration avec l'IRAM a récemment mené l’évaluation finale du projet 4R "Renforcer la résilience climatique des petits exploitants agricoles en situation d’insécurité alimentaire grâce à une gestion intégrée des risques climatiques", financé par le Fonds Vert pour le Climat et mis en œuvre par le PAM Sénégal, dans cinq régions clés du pays (Kolda, Tambacounda, Kaffrine, Fatick, Kaolack).
18 Jun. 2025
La Chambre économique et multi-professionnelle (CEM) de Saint-Barthélemy fait appel à SalvaTerra pour l’élaboration du Plan Territorial de Développement de l’Agriculture de l’île. Un plan territorial tenant lieu de politique agricole locale, dans une Collectivité française non-européenne, ayant le statut de "pays et territoire d'outre-mer" (PTOM).
11 Jun. 2025
En 2024, SalvaTerra a réalisé une Evaluation de conformité environnementale et sociale de la filière sambac pour un sourcing durable dans le Tamil Nadu et le Karnataka sur près de quatre semaines, au cours de laquelle nous avons plongé au cœur des enjeux agronomiques, socio-économiques, de droits humains et environnementaux de cette filière. Nous avons réalisé des visites de terrain et rencontré de nombreux acteurs locaux, des cueilleuses aux producteur-ice-s, collecteurs, agents de marché et transformateur-ice-s.